Nieuws

Op verhaal komen

Op verhaal komen: inspiratiedag, etmaal of meerdaagse voor zorg- en hulpverleners om op te ademen, tot rust te komen en verhalen te delen in het klooster van Huissen.

Lees meer

Een ongewisse dans – april 2020

Terwijl de lijster het voorjaar tegemoet zong glipte er van alles uit m’n handen vandaan. Zo stopten de colleges ‘Beeldend vertellen’ op Hogeschool Windesheim abrupt zodra het coronavirus ook in Nederland de kop opstak.

Lees meer

Winter en voorjaar 2020

DE ZIEL KENT GEEN LEEFTIJD is een inspirerend boek van Thomas Moore. Het gaat over de kracht van het ouder worden. Door het loslaten kunnen ontvangen. De donkerte en de lichtheid van de melancholie leren kennen. Alsmede de ware betekenis van nostalgie: ongedeerd terugkeren van je odyssee, je reis door het leven.

Lees meer

Herfst 2019 HET VERHAAL VAN DE ANDER

Het verhaal van de ander loopt als een rode draad door de laatste maanden van dit jaar. Dit zal zeker gebeuren tijdens de 5-daagse Herstelverhalen eind november in jet klooster van Huissen met mensen die in de psychiatrie terecht zijn gekomen. En ook tijdens een verhalende dienst in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam op 10 november.

Lees meer

De wonderlijke wereld van de stem

Een onvergetelijke avond stemexpressie met tal van verhalen, fragmenten en oefeningen uit de wereld van het Roy Hart Theatre op dinsdag 26 januari 2021 van 19.30 – 21.30 uur in het klooster van Huissen. Gegeven door twee gedreven stemdocenten: Ulrik Barfod, hij maakt al vele jaren deel uit van het Roy Hart Centre en Pete Pronk, eigenzinnig verhalenverteller en stemexpressionist.

Lees meer

Workshop “The Human Voice”

Vijfdaagse workshop Stemexpressie met Roy Hart gastdocent Ulrik Barfod van maandag 25 t/m vrijdag 29 januari 2021 in het klooster van Huissen. Een unieke kans om kennis te maken met en je te laten inspireren door een van de vaste leden van het Centre Artistique International Roy Hart in Maléraques (Zuid-Frankrijk).

Lees meer

“Jouw verhaal doet er toe”, herstelverhalen in 2020 en 2021

Vier keer per jaar bieden Margreet Roos (Geestelijk verzorger GGZ) en Pete Pronk de themaweken HERSTELVERHALEN aan voor mensen die in de psychiatrie zijn terechtgekomen. Deze weken zijn uniek in Nederland en worden gegeven in het klooster van Huissen. De data voor 2020 zijn: 30 november t/m 4 december 2020. De data voor 2021 zijn 8 t/m 12 februari, 3 t/m 7 mei, 27 september t/m 1 oktober en 29 november t/m 3 december 2021.

Lees meer

Driedaagse: Hoe zorg je? … zonder jezelf uit het oog te verliezen!

Een rustgevende én inspirerende workshop van zaterdag 5 t/m maandag 7 oktober 2019 van Pete Pronk in samenwerking met journalist en schrijfster Marlies Kieft. Zij zorgt voor haar dochter met het Syndroom van Down. Over haar ervaringen schreef ze het boek: Anders mooi, leven met Pippa. “Sinds ik Pippa de kans geef om ook voor mij te zorgen is de relatie gelijkwaardiger.” Tijdens de driedaagse spelen Pippa en Pete de onvergetelijke voorstelling: “Prinses Pippa & Pete Piraat en het geheim van de Schat.”

Lees meer

Op blote voeten – liederen en verhalen van Pete Pronk

Dit boek is gemaakt ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Pete en vat de bijna 40 jaar samen in een verhaal van tekst, muziek en beeld. Eenentwintig teksten van Pete Pronk zijn liedjes geworden, of liederen. Sommigen horen bij een verhaal en ook die verhalen zijn hier te lezen.

Lees meer

Zomer 2019 Wat een landschap …

De reiziger in mij is wakker. Wat een landschap…en wat een ongekende vertes in het land der zeventigers.
Er is meer rust, tijd en ruimte om te zien… om te zijn…
In verwondering om het kwetsbare en hoezeer dat verbonden is met kracht.
Het hielp me bij het maken van keuzes. Geen herhaling van zetten. Dat wat leven is laten stromen.
In ieder geval verder reizen met stemexpressie, individueel en in samenwerking met Ulrik Barfod en andere docenten van het Roy Hart Theatre.

Lees meer

Workshop “Dit ben ik, dit is mijn verhaal”

Workshop in het klooster van Huissen, voorjaar 2021 (datum volgt z.s.m). In ieder mens wonen verhalen, die kun je zo vertellen, vrij en ‘op de tast’. Beelden kunnen je daarbij helpen om er een geheel van te maken. Ontdek hoe heilzaam het is om zo oude en nieuwe verhalen te delen met anderen.

Lees meer

Workshop “De passie van je stem”

Workshop in het klooster van Huissen, voorjaar 2021 (datum volgt z.s.m). Een unieke workshop waarin je verwonderd kunt raken door de veelkleurigheid van je stem. Begeleid door een doorleefde stemexpressionist verbonden met het Roy Hart Theater.

Lees meer