Nieuws

Workshop LIEFDE, OM GEK VAN TE WORDEN

DRIEDAAGSE Workshop LIEFDE, OM GEK VAN TE WORDEN Laat je meenemen en verwonderen door de liefde die in je woont en ontdek wat zij jou te bieden heeft. Van 23 t/m 25 augustus 2024 in het klooster van Huissen.

Lees meer

Middagvoorstelling De passie van Marcus

Jezus, het hele verhaal. Hoe het begon, de reis, woestijn en zee, geroep en stilte, demonen en engelen, geliefd en verlaten, einde en… een nieuw begin? Beleef deze tweeëneenhalf uur durende voordracht en ervaar hoe deze als een film aan je voorbij trekt.

Lees meer

De ander is je leermeester

Verhalenverteller Pete Pronk en Margreet Roos, geestelijk verzorger binnen de psychiatrie, begeleiden tien jaar lang herstelweken voor mensen uit de psychiatrie in het Dominicanenklooster in Huissen. Tijd voor reflectie én een symposium.

Lees meer

Zomerweek ‘Op reis met je stem’

Van 22 t/m 26 juli 2024 in het klooster van Huissen. Een fascinerende reis naar de ongekende mogelijkheden van je stem. Geënt op de werkwijze van het Roy Hart Theatre: avontuurlijk, spelenderwijs en op de tast. Aarzel niet langer, adem het leven en vertel, zing en hoor het lied dat in je woont.

Lees meer

Zomerweek ‘Ik en de ander’

Augustus 2024 ZOMERWEEK ‘IK EN DE ANDER’ met Liesbeth Woertman, emerita hoogleraar psychologie en Pete Pronk van zondag 4 t/m donderdag 8 augustus 2024 in het klooster van Huissen.

Lees meer

Workshop ‘Ik en de ander’

APRIL 2024 DRIEDAAGSE WORKSHOP ‘IK EN DE ANDER’ met Liesbeth Woertman, emerita hoogleraar psychologie en Pete Pronk op zondag 7 tot dinsdag 9 april 2024 in het klooster van Huissen.

Lees meer

“Jouw verhaal doet er toe”, herstelverhalen in 2024 en 2025

“Jouw verhaal doet er toe”, herstelverhalen in 2024 en 2025. Een aantal keren per jaar bieden Margreet Roos (Geestelijk verzorger GGZ) en Pete Pronk de themaweken HERSTELVERHALEN aan voor mensen die in de psychiatrie zijn terechtgekomen. Deze weken zijn uniek in Nederland en worden gegeven in het klooster van Huissen.

Lees meer

Zomer en najaar 2022

De maand augustus zal voor mij altijd verbonden blijven met Lida. 16 augustus 1947 kwam ze ter wereld. Ze overleed 17 september 2015. Zesenveertig jaar waren we samen.
Het is kostbaar om haar te gedenken.

Lees meer

Lente en zomer 2022

Het is zomer 2013. Ik geef een 5-daagse workshop stemexpressie in het klooster van Huissen en de eerste deelnemers komen binnen. Zo ook Liesbeth Woertman en haar vriend Barend Boot.

Lees meer

Verwonderen – najaar 2021

Verwonderen, voor mij is het de essentie. Hoe ouder ik word, hoe meer dit tevoorschijn komt. Begrijp mij goed, het is allerminst vanzelfsprekend. Het komt veelal door de donkerte heen.

Lees meer

Verhalen met rafelranden – zomer 2021

Jaren geleden werd ik gebeld door een GGZ behandelaar uit Zeeland. Of ik een aantal cliënten wilde begeleiden rond ‘Herstelverhalen’. Niet eerder had ik van dit fenomeen gehoord. ‘Vertel’, zei ik. En ook vroeg ik waarom ze precies mij wilden. Het antwoord loog er niet om…

Lees meer

Daar zal het droog zijn – mei, juni 2021

Enige tijd geleden stond in dagblad Trouw een recensie van de nieuwe dichtbundel van David Troch, een voor mij onbekende Vlaamse auteur. De titel sprak mij direct aan: ‘voor jou wou ik een huis zijn’ en als de wiedeweerga bestelde ik een exemplaar bij Linnaeusboekwinkel, mijn favoriete ‘boekenpaleis’.

Lees meer

Workshop “De passie van je stem”

Workshop in het klooster van Huissen, 2022 (datum volgt). Een unieke workshop waarin je verwonderd kunt raken door de veelkleurigheid van je stem. Begeleid door een doorleefde stemexpressionist verbonden met het Roy Hart Theater.

Lees meer

Workshop “Dit ben ik, dit is mijn verhaal”

Workshop in het klooster van Huissen, 2022 (datum volgt). In ieder mens wonen verhalen, die kun je zo vertellen, vrij en ‘op de tast’. Beelden kunnen je daarbij helpen om er een geheel van te maken. Ontdek hoe heilzaam het is om zo oude en nieuwe verhalen te delen met anderen.

Lees meer