Nieuws

Workshop ‘Ik en de ander’

NIEUW in 2023 – DRIEDAAGSE WORKSHOP ‘IK EN DE ANDER’ met Liesbeth Woertman, emerita hoogleraar psychologie en Pete Pronk op zondag 26 tot dinsdag 28 maart en op zondag 1 oktober tot dinsdag 3 oktober in het klooster van Huissen.

Lees meer

“Jouw verhaal doet er toe”, herstelverhalen in 2022 en 2023

Een aantal keren per jaar bieden Margreet Roos (Geestelijk verzorger GGZ) en Pete Pronk de themaweken HERSTELVERHALEN aan voor mensen die in de psychiatrie zijn terechtgekomen. Deze weken zijn uniek in Nederland en worden gegeven in het klooster van Huissen. De data voor 2022 zijn 21 t/m 25 november. En voor 2023 is het 17 t/m 21 april, 17 t/m 21 september en 27 november t/m 1 december.

Lees meer

Zomer en najaar 2022

De maand augustus zal voor mij altijd verbonden blijven met Lida. 16 augustus 1947 kwam ze ter wereld. Ze overleed 17 september 2015. Zesenveertig jaar waren we samen.
Het is kostbaar om haar te gedenken.

Lees meer

Lente en zomer 2022

Het is zomer 2013. Ik geef een 5-daagse workshop stemexpressie in het klooster van Huissen en de eerste deelnemers komen binnen. Zo ook Liesbeth Woertman en haar vriend Barend Boot.

Lees meer

Verwonderen – najaar 2021

Verwonderen, voor mij is het de essentie. Hoe ouder ik word, hoe meer dit tevoorschijn komt. Begrijp mij goed, het is allerminst vanzelfsprekend. Het komt veelal door de donkerte heen.

Lees meer

Verhalen met rafelranden – zomer 2021

Jaren geleden werd ik gebeld door een GGZ behandelaar uit Zeeland. Of ik een aantal cliënten wilde begeleiden rond ‘Herstelverhalen’. Niet eerder had ik van dit fenomeen gehoord. ‘Vertel’, zei ik. En ook vroeg ik waarom ze precies mij wilden. Het antwoord loog er niet om…

Lees meer

Daar zal het droog zijn – mei, juni 2021

Enige tijd geleden stond in dagblad Trouw een recensie van de nieuwe dichtbundel van David Troch, een voor mij onbekende Vlaamse auteur. De titel sprak mij direct aan: ‘voor jou wou ik een huis zijn’ en als de wiedeweerga bestelde ik een exemplaar bij Linnaeusboekwinkel, mijn favoriete ‘boekenpaleis’.

Lees meer

Workshop “De passie van je stem”

Workshop in het klooster van Huissen, 2022 (datum volgt). Een unieke workshop waarin je verwonderd kunt raken door de veelkleurigheid van je stem. Begeleid door een doorleefde stemexpressionist verbonden met het Roy Hart Theater.

Lees meer

Workshop “Dit ben ik, dit is mijn verhaal”

Workshop in het klooster van Huissen, 2022 (datum volgt). In ieder mens wonen verhalen, die kun je zo vertellen, vrij en ‘op de tast’. Beelden kunnen je daarbij helpen om er een geheel van te maken. Ontdek hoe heilzaam het is om zo oude en nieuwe verhalen te delen met anderen.

Lees meer

Workshop ‘The Human Voice’

NIEUW in 2023 – ROY HART THEATRE
VIJFDAAGSE WORKSHOP STEMEXPRESSIE ‘THE HUMAN VOICE’ van donderdag 25 t/m maandag 29 mei 2023 in Huijbergen met gastdocent Ulrik Barfod, een van de vaste leden van het Centre Artistique International Roy Hart in Maléraques (Zuid-Frankrijk).

Lees meer

De wonderlijke wereld van de stem

NIEUW in 2023 – INSPIRATIEAVOND ‘DE WONDERLIJKE WERELD VAN DE STEM’
Een onvergetelijke avond stemexpressie met tal van verhalen en oefeningen uit de wereld van het Roy Hart Theatre op vrijdag 26 mei 2023 van 19.45 – 21.15 uur in Huijbergen. Met Ulrik Barfod van het Roy Hart Theatre en Pete Pronk, verhalenverteller.

Lees meer

De stilte en ‘Songs in the key of life’ – april 2021

Stilte en muziek, het een kan niet zonder het ander. Ze gaan deze maand hand in hand, de verstilde vertelster en de muzikant. In dagblad Trouw verscheen op Stille Zaterdag 3 april onderstaand artikel, ‘De stilte van Pippa’, geschreven door haar moeder Marlies Kieft.

Lees meer

Elkaar zien – maart 2021

Iedere week spelen we de stilte open. Pippa en ik. Deze maand wordt ze twintig! Tijd voor een verhaal. Want Pippa je raakt me, je raakt me van binnen. Ik zoek naar wat woorden maar waar te beginnen. Maar goed, ik probeer het.

Lees meer

Lees je vrij – februari 2021

Ik heb weinig herinneringen aan vroeger. Zo weet ik bijvoorbeeld niet of mijn vader en moeder mij ooit hebben voorgelezen. Ik vermoed van niet. Wel weet ik dat lezen mij mateloos boeide.

Lees meer

Zien wat is – november en december 2020

In mijn jonge jaren maakte ik duizenden pasfoto’s, toen nog met een ouderwetse Polaroid op statief, waarbij ik achter de camera stond. Ik kon de ander zien, de ander mij niet. Jaren later maakte ik verhalen en ging ze door heel het land vertellen.

Lees meer