Beeldend vertellen & workshops

In een verhaal doet alles mee. Buitenkant en binnenkant. Je lichaam vertelt, je gezicht spreekt boekdelen, je ogen zijn de spiegels van je (be)ziel(ing). En van binnen zijn er de kleuren, de stemmingen, de emoties en bovenal zijn er de beelden die je doen vertellen.

Verhalen vertellen is ook altijd (een deel van) jezelf vertellen.  Zonder jou is er geen verhaal. Tegelijkertijd komt het verhaal tot leven door de ander. De ander speelt er altijd in mee. Eigenlijk verschijnt het verhaal in het moment zelf tussen jou en de ander.  Zo nemen verhalen ons mee naar een andere wereld.

Voor mij is de basis omtrent beeldend vertellen ontstaan door mijn werk als fotograaf. Het geziene is nooit hetzelfde. Vandaar dat ieder verhaal, hoe oud ook, steeds weer opnieuw gezien en zo opnieuw geboren wil worden.

Pas wanneer het verhaal jou heeft geraakt zal het ook de ander kunnen raken.

Individuele begeleiding

Naast de workshops is er ook de mogelijkheid van individuele begeleiding in een van de werkruimtes van het Dominicanenklooster te Huissen. De duur van een sessie is ongeveer anderhalf uur. Richtprijs honorarium, afhankelijk van inkomen, € 90,00 – 120,00 – 150,00.

Workshops Beeldend vertellen

Workshop “Dit ben ik, dit is mijn verhaal”

Workshop “Dit ben ik, dit is mijn verhaal”

Workshop in het klooster van Huissen, 2022 (datum volgt). In ieder mens wonen verhalen, die kun je zo vertellen, vrij en ‘op de tast’. Beelden kunnen je daarbij helpen om er een geheel van te maken. Ontdek hoe heilzaam het is om zo oude en nieuwe verhalen te delen met anderen.

Lees meer
De wonderlijke wereld van de stem

De wonderlijke wereld van de stem

Een onvergetelijke avond stemexpressie met tal van verhalen, fragmenten en oefeningen uit de wereld van het Roy Hart Theatre (datum volgt). Gegeven door twee gedreven stemdocenten: Ulrik Barfod, hij maakt al vele jaren deel uit van het Roy Hart Centre en Pete Pronk, eigenzinnig verhalenverteller en stemexpressionist.

Lees meer
Op verhaal komen

Op verhaal komen

Op verhaal komen: inspiratiedag, etmaal of meerdaagse voor zorg- en hulpverleners om op te ademen, tot rust te komen en verhalen te delen in het klooster van Huissen.

Lees meer