Beeldend vertellen & workshops

In een verhaal doet alles mee. Buitenkant en binnenkant. Je lichaam vertelt, je gezicht spreekt boekdelen, je ogen zijn de spiegels van je (be)ziel(ing). En van binnen zijn er de kleuren, de stemmingen, de emoties en bovenal zijn er de beelden die je doen vertellen.

Verhalen vertellen is ook altijd (een deel van) jezelf vertellen.  Zonder jou is er geen verhaal. Tegelijkertijd komt het verhaal tot leven door de ander. De ander speelt er altijd in mee. Eigenlijk verschijnt het verhaal in het moment zelf tussen jou en de ander.  Zo nemen verhalen ons mee naar een andere wereld.

Voor mij is de basis omtrent beeldend vertellen ontstaan door mijn werk als fotograaf. Het geziene is nooit hetzelfde. Vandaar dat ieder verhaal, hoe oud ook, steeds weer opnieuw gezien en zo opnieuw geboren wil worden.

Pas wanneer het verhaal jou heeft geraakt zal het ook de ander kunnen raken.

Individuele begeleiding

Naast de workshops is er ook de mogelijkheid van individuele begeleiding in een van de werkruimtes van het Dominicanenklooster te Huissen. De duur van een sessie is ongeveer anderhalf uur. Richtprijs honorarium, afhankelijk van inkomen, € 90,00 – 120,00 – 150,00.

“Want het vuur moet blijven branden
en de hoop mag niet vergaan
en de geest moet kunnen waaien
want de vonk kan overslaan.”
– De Dijk

Workshops Beeldend vertellen

De wonderlijke wereld van de stem

De wonderlijke wereld van de stem

Een onvergetelijke avond stemexpressie met tal van verhalen, fragmenten en oefeningen uit de wereld van het Roy Hart Theatre op zaterdag 18 januari 2020 van 19.30 – 21.30 uur in het klooster van Huissen. Gegeven door twee gedreven stemdocenten: Ulrik Barfod, hij maakt al vele jaren deel uit van het Roy Hart Centre en Pete Pronk, eigenzinnig verhalenverteller en stemexpressionist.
Lees meer
Dit ben ik, dit is mijn verhaal

Dit ben ik, dit is mijn verhaal

Workshop vrijdag 31 januari 2020 in het klooster van Huissen. In ieder mens wonen verhalen, die kun je zo vertellen, vrij en ‘op de tast’. Beelden kunnen je daarbij helpen om er een geheel van te maken. Ontdek hoe heilzaam het is om zo oude en nieuwe verhalen te delen met anderen.
Lees meer