Stemexpressie & workshops

De stem is een wonderlijk fenomeen. Niet te vangen. In de kern vrij. En op een wonderlijke manier verbonden met dat wat wij de ziel noemen. Door je stem te laten horen leer je jezelf kennen. Raak je tal van lagen, klanken, kleuren, hoogten en dieptes aan die deel uitmaken van jouw eigen verhaal. Door middel van stemexpressie ontdek je ten diepste wat je werkelijk bezielt.

Voor mij is ‘reizen met stem’ de meest sterke én kwetsbare expressieve werkvorm die er bestaat. Sterk omdat het niet zonder lichamelijkheid kan, stem en lijf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kwetsbaar omdat het raakt aan emoties, stemmingen, licht en donker, leven en dood. Mijn zienswijze op en manier van begeleiden van stemexpressie is in belangrijke mate gevormd door mensen van het Roy Hart Theater. Het is niet gebaseerd op een ‘methode’, ‘school’ of ‘therapie’.

Het is ontstaan vanuit de liefde voor de menselijke stem in verbinding met de ziel. En, om het in de geest van Roy Hart te zeggen: …in verbinding met ‘the Dark Side’, de schaduwzijde van de mens.

In mijn workshops stemexpressie gaat het niet zozeer om ‘mooi’, veel meer gaat het om ‘echt’. Reizen met je stem is in mijn ogen altijd een zoektocht maar dan wel een die je onvermoede schatten kan bezorgen. Het is hoe dan ook een persoonlijk reis naar authenticiteit, naar de kern van jouw eigen lied en verhaal.

Individuele begeleiding

Naast de workshops is er ook de mogelijkheid van individuele begeleiding in een van de werkruimtes van het Dominicanenklooster te Huissen. De duur van een sessie is ongeveer twee uur. Richtprijs honorarium, afhankelijk van inkomen, € 90,00 – 120,00 – 150,00.

“Want het vuur moet blijven branden
en de hoop mag niet vergaan
en de geest moet kunnen waaien
want de vonk kan overslaan.”
– De Dijk

Workshops Stemexpressie

Workshop “De passie van je stem”

Workshop “De passie van je stem”

Workshop in het klooster van Huissen, 2022 (datum volgt). Een unieke workshop waarin je verwonderd kunt raken door de veelkleurigheid van je stem. Begeleid door een doorleefde stemexpressionist verbonden met het Roy Hart Theater.

Lees meer
Workshop “The Human Voice”

Workshop “The Human Voice”

Vijfdaagse workshop Stemexpressie met Roy Hart gastdocent ULRIK BARFOD (data volgt). Een unieke kans om kennis te maken met en je te laten inspireren door een van de vaste leden van het Centre Artistique International Roy Hart in Maléraques (Zuid-Frankrijk).

Lees meer
De wonderlijke wereld van de stem

De wonderlijke wereld van de stem

Een onvergetelijke avond stemexpressie met tal van verhalen, fragmenten en oefeningen uit de wereld van het Roy Hart Theatre (datum volgt). Gegeven door twee gedreven stemdocenten: Ulrik Barfod, hij maakt al vele jaren deel uit van het Roy Hart Centre en Pete Pronk, eigenzinnig verhalenverteller en stemexpressionist.

Lees meer