Workshop ‘The Human Voice’

VIJFDAAGSE WORKSHOP STEMEXPRESSIE ‘THE HUMAN VOICE’

met gastdocent Ulrik Barfod van het Roy Hart Theatre van maandag 9 t/m vrijdag 13 december 2024 in Huijbergen.

Een unieke kans om kennis te maken met en je te laten inspireren door een van de vaste leden van het Centre Artistique International Roy Hart in Maléraques (Zuid-Frankrijk).

Opzet en programma

Er is een maximum van 10 deelnemers. De voertaal is Engels, de praktijk leert dat dit geen enkel probleem is om de workshop te volgen. Er wordt gewerkt in de ochtend en de middag, de avonden zijn open.

Aan bod komen:

  • losmaken van lijf en stem;
  • adem- en lichaamswerk;
  • improvisaties met stem en beweging;
  • klank geven aan verbeelding en emotie, inspiratiebronnen;
  • vorm geven aan je eigen creatieve proces met melodie, lied of tekst.

De workshop omvat zowel groeps- als individuele sessies.

Begeleiding

Ulrik Barfod (1963). Voice teacher, Experimental voice performer.
Lives in Hannover, Germany. Worked with the Roy Hart Theatre since 1989.
Roy Hart Voice Teacher since 1993
Ulrik: “I conceive the Roy Hart Work as a physical embodied sound expression in which I include many elements: spirituality, vision, colours, dreams, history, music, humanity…”.
Ulrik Barfod’s background is in music, which he studied at University in Denmark. He was a professional chorister during his studies in Denmark and France. He performed as a voice artist with the Roy Hart Theatre, and then as a soloist. He started teaching voice in the early nineties and was a voice coach for numerous solo performances and theatre productions, as well as at The State Theatre School of Germany.
Ulrik Barfod has trained with Jonathan Hart-Makwaia, Robert Harvey, David Goldsworthy, Rosemary Quinn.
He speaks Danish, Swedish, German, French, English.

Achtergrond

Ulrik studeerde mzuziekwetenschap aan de universiteit van Århus, Denemarken. Vervolgens sloot hij zich aan bij het Roy Hart Theatre in Zuid-Frankrijk, waar hij 18 jaar heeft gewerkt en gewoond. Nu woont hij in Hannover, waar hij les geeft in experimenteel gebruik van stem en beweging aan de State Theatre School. Al meer dan twintig jaar geeft hij in tal van Europese landen les in stemwerk. Rond 2000 startte Ulrik met workshops in Nederland waar al spoedig Pete Pronk zijn lessen ging volgen.
Pete: “Zijn manier van werken, namelijk betrokken, aandachtig, vakbekwaam, uitnodigend en vergezeld met humor sprak mij zeer aan. Gaandeweg ontstond er een warme vriendschap en samenwerking welke o.a. resulteerde in een éénmalige 10-daagse stemexpressie in het klooster van Huissen.”
Daarna volgde er tal van 5-daagses o.l.v. Ulrik met steevast de aparte informatie en inspiratieavond ‘De wonderlijke wereld van de stem’.
Na de coronaperiode was het tijd voor een nieuwe locatie en dat is gelukt: De Huijberg is vanaf nu de nieuwe plek waar Ulrik zijn 5-daagse komt geven.

Meer informatie

Voor alle inhoudelijke informatie kun je bij mij terecht, graag via de mail petepronk@compaqnet.nl

Data en aanmelding 5-daagse

Wanneer: maandag 9 t/m vrijdag 13 december 2024.
Waar: De Huijberg, Boomstraat 7, 4635 CX Huijbergen
De Huijberg | plek met aandacht voor aarde en adem
Aanmelden:  Stuur een mail met je naam, adres en telefoonnummer naar post@dehuijberg.nl en maak het bedrag over op bankrekening NL20 TRIO 0320327434 t.n.v De Huijberg, onder vermelding van activiteit en data.
Kosten: € 695,00 Inbegrepen
• Drie maaltijden, koffie/thee en overnachtingen.
• Biologische, vegetarische en zoveel mogelijk lokale voeding.
• Kamer met eigen sanitair. Er zijn ook tweepersoonskamers voor wie dat wil.
• Lakens en handdoeken.