In den beginne was er een verhaal

Driedaagse Workshop Beeldend Bijbelverhalen vertellen.
Maandag 3 t/m woensdag 5 november 2014 in het klooster van Huissen.

Laat je verwonderen omtrent de kracht van oude bijbelse verhalen en ontdek hoe eenvoudig het is om van daaruit vrij te leren vertellen.

Inhoud

In de bijbel wonen mensen met verhalen. Ooit vertelden ze die vrijuit, recht uit het hart, steeds weer nieuw. Maar door oorlog en geweld moesten de verhalen worden opgeschreven om niet verloren te raken. Zo werden ze ‘gestold’, eerst in het Hebreeuws en Grieks en daarna in talloze vertalingen. De kunst is nu om die gestolde taal weer tot leven te laten komen. Dat kan alleen door de mensen die in deze verhalen wonen weet te ontmoeten, te-leren-kennen. Alleen zo kunnen de verhalen die hen ten diepste hebben geraakt weer door ons heen hoorbaar, voelbaar en zichtbaar worden.

Opzet

Door middel van speelse oefeningen krijg je oog voor de verbeelding. Je ontdekt stapsgewijs hoe deze beelden je kunnen helpen om vrij te vertellen. Je leert hoe een verhaal op te bouwen en raakt bewust van de verschillende vertelmogelijkheden. Je oefent in stemexpressie, houding en presentatie en wordt vertrouwd met jouw eigenheid en authenticiteit in het beeldend vertellen.Er is alle ruimte voor het creatieve proces, het uitproberen van je verhaal en reflectie. Deze workshop is toegankelijk voor iedereen, ervaring met vertellen is niet noodzakelijk, nieuwsgierigheid en lef is mooi meegenomen.

Info en aanmelden

Data: 3 t/m 5 november 2014
Aanvang: maandag 11.00 uur
Vertrek: woensdag 16.00 uur

Kosten: A) € 279,00 B) € 329,00 C) € 379,00 inclusief maaltijden en overnachting.

Aanmelden: via www.kloosterhuissen.nl