Op de tast – juni, juli, augustus 2020

De lente barst uit haar voegen.
De zomer ontvouwt zich.
Door de huidige omstandigheden sla ik alles met veel meer afstand gade.
Wat me op een of andere manier ook weer dichterbij brengt.
Bij dat alles, bij mij zelf, bij de ander en zeker ook bij de natuur.
Anders dan voorheen neem ik waar in de wereld van afstand en nabijheid, beweeg ik me in dat wonderlijke gebied daar tussenin. Daar reis ik, daar reizen wij, worden we geraakt en raken we aan elkaar.

Het bracht me ook in een voor mij onbekend landschap, dat van het op afstand ‘beeldend vertellen’ met studenten van de Hogeschool Windesheim via het scherm. Bemoedigend en hoopvol hoe de kracht van de verbeelding zich ook zo een weg kan banen tijdens de colleges.

In juli en augustus herstarten Margreet Roos en ik de weken herstelverhalen met deelnemers uit de psychiatrie in het klooster van Huissen. Ook daar laten we ons raken in de ontmoetingen die zich afspelen tussen afstand en nabijheid.
Daarnaast starten we met een nieuw aanbod: ‘Op verhaal komen’, een inspiratiedag, etmaal of meerdaagse voor zorg- en hulpverleners om op te ademen, tot rust te komen en verhalen te delen in het klooster van Huissen. (Kijk voor meer informatie onder ‘Beeldend vertellen’ ).

Verheugend nieuws is dat de workshop Stemexpressie ‘The Human Voice’ met Roy Hart gastdocent Ulrik Barfod van 12 t/m 16 augustus 2020 in het klooster van Huissen door kan gaan. Ook mijn individuele sessies stemexpressie kunnen weer hervat worden.

Zo reizen we, op de tast, worden we geraakt en raken we aan elkaar. Met het verhaal van ons leven. Een verhaal vol van kleur, met donker en licht, kwetsbaar en krachtig. Een verhaal dat er toe doet. Wat een weg om te gaan. Wat een mogelijkheden om steeds opnieuw te beginnen en moedig lief te hebben.

Reis veilig en vertrouwd en wellicht tot ergens ziens…

Met liefdevolle groet,
Pete