Het verhaal van je stem

Driedaagse workshop stemexpressie van vrijdag 22 t/m zondag 24 maart 2019 in het klooster van HuissenPagliacci


je stem weer opnieuw leren kennen

                  dat is de uitdaging én de speelse zoektocht tijdens deze 3-daagse

de stem die verbonden is met de binnenkant

                    met je bezieling

                                   met dat wat in je beweegt

                                                         die stem tevoorschijn laten komen…….

Een fascinerende reis naar de ongekende mogelijkheden van de menselijke stem…
met tal van werkvormenuit het Roy Hart Theatre

Inhoud  Wonderlijk genoeg laten we maar een beperkt deel van onze stem horen. Heel veel kleuren en klanken laten we niet (meer) meedoen. We houden ons om tal van redenen in….  ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg…’ en ‘niet zo hard, straks horen ze je nog…..’. Juist dat wat een stem zo veelzeggend en bijzonder kan maken blijft veelal onder de oppervlakte. Deze workshop biedt je de mogelijkheden om te ontdekken wat jouw eigen unieke stem is.
Ook is er tijdens deze 3-daagse ruimte voor het verhaal van Alfred Wolfsohn, de grondlegger van het latere Roy Hart Theatre. Door trauma (WO I) was hij zijn (zang)stem kwijtgeraakt. Als een Orpheus vond hij zijn stem terug in de duistere spelonken van het onderbewuste.

Opzet  Aan de hand van verschillende werkvormen, voortgekomen uit de traditie van het Roy Hart Theatre, laten we ons meenemen in het spel van klank, timbre, ritme, stilte,melodie en volume om zo gaandeweg de diversiteit in onze stem te leren kennen: donker en licht, zwoel en rauw, kwetsbaar en krachtig. Hierbij staat niet het presteren centraal maar vooral de verwondering over wat je stem je te bieden heeft. Naast de gezamenlijke oefeningen zijn er ook korte individuele sessies op basis van improvisatie.

Begeleiding   Pete Pronk (1948, Amsterdam) Begon als fotograaf, stortte zich daarna in de theologie en werd vervolgens eind jaren ‘80 verhalenverteller. Een paar jaar later ontmoette hij zijn leermeester en ‘vader van de stem’ Robert Harvey (1925-2009), Roy Hart docent vanaf het eerste uur. Na jarenlange training verbond hij gaandeweg het ‘beeldend vertellen’ met ‘de stem van de ziel’. Hij heeft een eigen praktijk ‘Studio Stem & Verhalenatelier’ in Amsterdam. Zijn manier van begeleiden is open, betrokken en speels, gericht op ieders eigen kwaliteiten en wensen.

Data                 22 t/m 24 maart 2019
Aanvang          vrijdag 19.30 uur
Vertrek             zondag 16.00 uur
Kosten              A)€  246,00   B)€  307,00   C)€ 359,00   inclusief overnachtingen en maaltijden
Aanmelden       www.kloosterhuissen.nl

Geplaatst in Stemexpressie, Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>