Kerkdiensten

_DSC0207kl“Bijbelse verhalen ritselen.                                                                  “Bijbelse verhalen inspireren me.
dat komt omdat er mensen in wonen,                                                 Ze zijn niet te begrijpen.
mensen die geraakt zijn,                                                                         Er staat niet wat er staat.
mensen met een verhaal.                                                                        Uitleggen heeft geen zin.
de kunst is om dat zichtbaar te maken.”                                            Verwonderd raken, daar begint het mee.
                                                                                                                        En dan maar vertellen…….”

Van tijd tot tijd gaat wordt mij gevraagd voor te gaan in kerkdienst en viering, niet om te preken maar om de oude verhalen weer opnieuw te vertellen op zo’n wijze dat mensen weer verwonderd raken en voelen…. dat verhaal raakt mijn verhaal.
Naast de kerkdiensten met verhalen ga ik een aantal keren per jaar voor in een van de vieringen van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.

Agenda 2017 – 2018

29 januari 2017 10.30 uur ‘SPELEN WAAR WE NIETS VAN BEGRIJPEN’, een zondagse viering in de Keizersgrachtkerk met zanger/muzikant Jeroen Zijlstra en verhalenverteller Pete Pronk

Dat er wat gaat gebeuren als een bevlogen zanger-muzikant en een doorleefde verhalenverteller elkaar ontmoeten in een kerk die viert tegen de klippen op mag duidelijk zijn. Als dIlja en Zijlstra 1__23an ook orgel en vleugel, bas, klarinet, gitaar, klarinet, trompet, viool elkaar gaan verleiden weet je zeker dat er iets zal gaan bewegen. En als dan ook nog zanggroep en gemeente buiten hun oevers treden kan het niet anders dan dat er iets van het onzegbare tevoorschijn kan komen. Kortom, weet je van harte uitgenodigd om deze bijzondere en inspirerende kerkdienst met o.a. Jeroen Zijlstra en Pete Pronk bij te wonen.
Zondag 29 januari 2017, aanvang 10.30 uur. Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 (vlakbij Leidsestraat).

14 mei 2017 10.30 uur   EEN MUZIKALE VIERING VOL VERHALEN  in de Keizersgrachtkerk met Gottfrid van Eck, veelzijdig muzikant van met name Jiddische muziek en Pete Pronk, verhalenverteller en stemexpressionist.

17 september 2017  10.30 uur      OP VLEUGELS VAN MUZIEK       viering in de Keizersgrachtkerk
de muziekgroep Ithaka en Pete Pronk met de wonderlijke vertelling van Jona

18 februari 2018     09.30 uur     VERHALENDIENST     kerkelijke gemeente Nieuwkoop
Bijbelse verhalen willen verteld worden. Ze ritselen. Dat komt omdat er mensen in wonen.
Vrouwen en mannen die weet hebben van hoop en vrees, van donker en licht, van schreeuwen en stil zijn, van vreugde en verdriet.
En die op een of andere manier geraakt zijn… door een stem… een hand…. een medereiziger….
Op deze eerste zondag van de 40-dagentijd neemt verhalenverteller en theoloog Pete Pronk ons mee in een van die bijbelse verhalen.
Gaandeweg zal duidelijk worden dat uitleggen veelal geen zin heeft. Verwonderen, dat is eigenlijk alles. Veel meer heeft de verteller én de luisteraar niet in de hand.

8 april 2018  10.30 uur      OP VLEUGELS VAN MUZIEK      viering in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam
muzikant/zanger(es) (nog niet bekend) met zanggroep Ithaka en Pete Pronk

4 november 2018   10.30 uur  2018     ZIEL EN ZALIGHEID     viering met verhalen in de Keizersgrachtkerk, Amsterdam

9 december 2018  10.30 uur    2018      DOE ALS GOD, WORDT MENS     viering met beelden, schilderingen, verhalen in de Keizersgrachtkerk, Amsterdam