Kerkdiensten

_DSC0207kl“Bijbelse verhalen ritselen.                                                                  “Bijbelse verhalen inspireren me.
dat komt omdat er mensen in wonen,                                                 Ze zijn niet te begrijpen.
mensen die geraakt zijn,                                                                         Er staat niet wat er staat.
mensen met een verhaal.                                                                        Uitleggen heeft geen zin.
de kunst is om dat zichtbaar te maken.”                                            Verwonderd raken, daar begint het mee.
                                                                                                                        En dan maar vertellen…….”

Van tijd tot tijd gaat wordt mij gevraagd voor te gaan in kerkdienst en viering, niet om te preken maar om de oude verhalen weer opnieuw te vertellen op zo’n wijze dat mensen weer verwonderd raken en voelen…. dat verhaal raakt mijn verhaal.
Naast de kerkdiensten met verhalen ga ik een aantal keren per jaar voor in een van de vieringen van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.

Agenda 2017Ilja en Zijlstra 1__23

29 januari 2017 10.30 uur ‘SPELEN WAAR WE NIETS VAN BEGRIJPEN’, een zondagse viering in de Keizersgrachtkerk met zanger/muzikant Jeroen Zijlstra en verhalenverteller Pete Pronk

Dat er wat gaat gebeuren als een bevlogen zanger-muzikant en een doorleefde verhalenverteller elkaar ontmoeten in een kerk die viert tegen de klippen op mag duidelijk zijn. Als dan ook orgel en vleugel, bas, klarinet, gitaar, klarinet, trompet, viool elkaar gaan verleiden weet je zeker dat er iets zal gaan bewegen. En als dan ook nog zanggroep en gemeente buiten hun oevers treden kan het niet anders dan dat er iets van het onzegbare tevoorschijn kan komen. Kortom, weet je van harte uitgenodigd om deze bijzondere en inspirerende kerkdienst met o.a. Jeroen Zijlstra en Pete Pronk bij te wonen.
Zondag 29 januari 2017, aanvang 10.30 uur. Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 (vlakbij Leidsestraat).

14 mei 2017 10.30 uur   EEN MUZIKALE VIERING VOL VERHALEN  in de Keizersgrachtkerk met Gottfrid van Eck, veelzijdig muzikant van met name Jiddische muziek en Pete Pronk, verhalenverteller en stemexpressionist.

17 september 2017  10.30 uur      OP VLEUGELS VAN MUZIEK       viering in de Keizersgrachtkerk
Zanger(es)/muzikant nog niet bekend met Pete Pronk