Kerkdiensten

_DSC0207kl“Bijbelse verhalen ritselen.                                                                  “Bijbelse verhalen inspireren me.
dat komt omdat er mensen in wonen,                                                 Ze zijn niet te begrijpen.
mensen die geraakt zijn,                                                                         Er staat niet wat er staat.
mensen met een verhaal.                                                                        Uitleggen heeft geen zin.
de kunst is om dat zichtbaar te maken.”                                            Verwonderd raken, daar begint het mee.
                                                                                                                        En dan maar vertellen…….”

Van tijd tot tijd gaat wordt mij gevraagd voor te gaan in kerkdienst en viering, niet om te preken maar om de oude verhalen weer opnieuw te vertellen op zo’n wijze dat mensen weer verwonderd raken en voelen…. dat verhaal raakt mijn verhaal.
Naast de kerkdiensten met verhalen ga ik een aantal keren per jaar voor in een van de vieringen van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.

Agenda 2018

 

18 februari 2018     09.30 uur    ‘DWARSLIGGERS EN DOORZETTERS’    KERKDIENST VOL VAN VERHALEN   Gereformeerde kerk PKN te Nieuwkoop

Bijbelse verhalen willen verteld worden. Ze ritselen. Dat komt omdat er mensen in wonen.
Vrouwen en mannen die weet hebben van hoop en vrees, van donker en licht, van schreeuwen en stil zijn, van vreugde en verdriet.
En die op een of andere manier geraakt zijn… door een stem… een hand…. een medereiziger….
Op deze eerste zondag van de 40-dagentijd neemt verhalenverteller en theoloog Pete Pronk ons mee in een van die bijbelse verhalen.
Gaandeweg zal duidelijk worden dat uitleggen veelal geen zin heeft. Verwonderen, dat is eigenlijk alles. Veel meer heeft de verteller én de luisteraar niet in de hand.

Weet je van harte welkom de 18e februari 2018 in de Gereformeerde kerk PKN van Nieuwkoop, aanvang 09.30 uur. Toegeven, het is even vroeg opstaan maar na afloop is er  koffie!
Adresgegevens:  Gereformeerde kerk PKN te Nieuwkoop, Achterweg 4   2421 EA    Nieuwkoop aanvang 09.30 uur    zie ook http://www.pkn-nieuwkoop.nl/gk/index.html

8 april 2018  10.30 uur      ‘HET VERHAAL VAN DE GEK…..   na Pasen’,      viering in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam

4 november 2018   10.30 uur  2018     ZIEL EN ZALIGHEID     viering met verhalen in de Keizersgrachtkerk, Amsterdam

9 december 2018  10.30 uur    2018      DOE ALS GOD, WORDT MENS     viering met beelden, schilderingen, verhalen in de Keizersgrachtkerk, Amsterdam