Stemexpressie

Ontdek de wondere wereld van de stem. Leer haar kleuren en klanken kennen. Verwonder je dat zij ten diepste weet heeft van dat wat jou bezielt. Ervaar hoe dit expressieve “reizen met je stem” je zoveel meer ruimte kan geven om te ademen, te vertellen en vrijuit te zingen.
Lees meer

Beeldend vertellen

In de kern is vrij vertellen reizen in je verbeelding. Verhalen vertel je niet zozeer ‘uit je hoofd’; het zijn met name de beelden die in je wonen die er toe bijdragen dat je vrijuit kan vertellen. De kunst is om die beelden gaandeweg body te geven: lijf, stem en taal. Dat is heel eenvoudig aan te leren.
Lees meer

Herstelverhalen

Jouw hele verhaal doet er toe, zonder enig oordeel. Dat is voor mij de essentie van herstelverhalen, een fenomeen dat ruim 25 jaar geleden ontstond binnen de psychiatrie. Uniek in Nederland is de vijfdaagse “Vrij vertellen van je eigen herstelverhaal”, een eigen initiatief i.s.m. Dominicanenklooster Huissen.
Lees meer

Binnenkort

Middagvoorstelling De passie van Marcus

Jezus, het hele verhaal. Hoe het begon, de reis, woestijn en zee, geroep en stilte, demonen en engelen, geliefd en verlaten, einde en… een nieuw begin? Beleef deze tweeëneenhalf uur durende voordracht en ervaar hoe deze als een film aan je voorbij trekt.

De ander is je leermeester

Verhalenverteller Pete Pronk en Margreet Roos, geestelijk verzorger binnen de psychiatrie, begeleiden tien jaar lang herstelweken voor mensen uit de psychiatrie in het Dominicanenklooster in Huissen. Tijd voor reflectie én een symposium.

Zomerweek ‘Op reis met je stem’

Van 22 t/m 26 juli 2024 in het klooster van Huissen. Een fascinerende reis naar de ongekende mogelijkheden van je stem. Geënt op de werkwijze van het Roy Hart Theatre: avontuurlijk, spelenderwijs en op de tast. Aarzel niet langer, adem het leven en vertel, zing en hoor het lied dat in je woont.

Zomerweek ‘Ik en de ander’

Augustus 2024 ZOMERWEEK ‘IK EN DE ANDER’ met Liesbeth Woertman, emerita hoogleraar psychologie en Pete Pronk van zondag 4 t/m donderdag 8 augustus 2024 in het klooster van Huissen.

Workshop ‘Ik en de ander’

APRIL 2024 DRIEDAAGSE WORKSHOP ‘IK EN DE ANDER’ met Liesbeth Woertman, emerita hoogleraar psychologie en Pete Pronk op zondag 7 tot dinsdag 9 april 2024 in het klooster van Huissen.

Workshop ‘The Human Voice’

TWEEDE WORKSHOP in 2023 – ROY HART THEATRE
VIJFDAAGSE WORKSHOP STEMEXPRESSIE ‘THE HUMAN VOICE’ van woensdag 13 t/m zondag 17 december 2023 in Huijbergen met gastdocent Ulrik Barfod, een van de vaste leden van het Centre Artistique International Roy Hart in Maléraques (Zuid-Frankrijk).

De wonderlijke wereld van de stem

OPNIEUW in 2023 – INSPIRATIEAVOND ‘DE WONDERLIJKE WERELD VAN DE STEM’
Een onvergetelijke avond stemexpressie met tal van verhalen en oefeningen uit de wereld van het Roy Hart Theatre op vrijdag 15 december 2023 van 19.45 – 21.15 uur in Huijbergen. Met Ulrik Barfod van het Roy Hart Theatre en Pete Pronk, verhalenverteller.

Uitgelicht

In het licht van de ander

Verwondering. Meer en meer groei ik naar de verwondering toe. Als vijfenzeventigjarige. Vroeger dacht ik: dan ben je oud. Maar nu het zover is voelt het voor mij niet zo…
Lees meer

pete-pronk-verhalenatelier-herstelverhalen-stemexpressie-pete-75