vertelvoorstelling ‘IN VERHALEN KUN JE WONEN’

Vrijdag 29 september 2017 in het Literair Café te Bredevoort aanvang 20.00 uur mij

door Pete Pronk, verhalenverteller en stemexpressionist

‘IN VERHALEN KUN JE WONEN’ is een speciaal voor het Bredevoorts Literaire Café samengestelde vertelvoorstelling. Laat je meenemen gedurende deze wonderlijke avond waarin de tijd geen rol meer speelt en je als toeschouwer verdwijnt in de wonderlijke wereld van het verhaal.

Het zijn verhalen op het scherpst van de snede, gemaakt en vormgegeven door de eigenzinnige en doorleefde verhalenverteller Pete Pronk uit Amsterdam.
Omtrent zijn verhalen en wijze van vertellen zegt hij:

“Ten diepste wil iedere mens het verhaal vertellen dat in hem of haar leeft.

Maar op een of andere manier houden we ons vaak in. Ontbreekt het ons aan lef. Durven we niet. Begrijpelijk want vertellen is jezelf laten zien en dat is kwetsbaar

. In de loop van mijn leven heb ik geleerd dat je verhaal er toe doet. Met alles er op en er aan, licht én donker.

Met name door het begeleiden van mensen die in de psychiatrie zijn beland en door het werken met de stem (hij is o.a. verbonden aan het Roy Hart Theatre) hebben mijn verhalen de kleur en klank gekregen die bij ze past.

Ten diepste zijn het vertellingen op het scherp van de snede, ontsproten uit de krochten van de ziel, rafelig als het leven zelf, met hier en daar een verstilde schreeuw, een lied, een lach…. Veel meer heeft de verteller ook niet in de hand, verbeelden en verwonderen, dat is eigenlijk alles.”

Meer informatie over de locatie en de voorstelling vind je bij     https://koppelkerk.nl/    (Literair Café)

Geplaatst in Binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>